EMTA sümfooniaorkester ja ERSO annavad Neeme Järvi dirigeerimisel ühise kontserdi

Sellel reedel, 30. oktoobril kell 19 toimub Tallinnas Estonia kontserdisaalis sarja Romantika esimene kontsert “Peterburi sillad”. Koos Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga on Neeme Järvi dirigeerimisel laval Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia sümfooniaorkester. Pianist Age Juurikas (klaver).

Ettekandele tulevad:
Sergei Prokofjev (1891-1953) “Sküüdi süit”, op 20
Anton Rubinstein (1829 – 1894) Klaverikontsert nr 4 d-moll, op 70
Sergei Rahmaninov (1873 – 1943) Sümfoonia nr 1 d-moll, op 13

Age Juurikas on eesti noorema põlve silmapaistvamaid soolopianiste, kelle interpretatsioonis on ühendatud Venemaa ja Euroopa klaverimängu parimad traditsioonid. Juurikas on soleerinud mitmete orkestrite ees ning võitnud preemiaid nii rahvuslikel kui ka rahvusvahelistel konkurssidel. Hetkel töötab Juurikas ka Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia klaveriosakonna õppejõuna.

Neeme Järvi, eesti dirigentide üks maailmanimesid, on juhatanud mitmeid olulisi orkestreid, kelle hulk ulatub üle 150. Nende hulgas on ta juhatanud kõiki tuntumaid sümfooniaorkestreid Euroopas, Põhja-Ameerikas, Jaapanis ja Austraalias. Oma enam kui 400 salvestusega on ta ka üks enim plaadistanud dirigente. Samuti on tal hindamatu roll eesti muusika tutvustamisel maailmas.

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia Sümfooniaorkester on eesti professionaalsete orkestrantide kasvulava, mida on läbi aegade juhatanud peaaegu kõik tuntud eesti dirigendid alates Roman Matsovist ja Eri Klasist. Orkester on musitseerinud ka mitme välisdirigendi käe all ning esinenud näiteks Saksamaal, Rootsis ja Soomes. Igal aastal toimub orkestril üks kontsert koostöös Eesti Riikliku Sümfooniaorkestriga, iga kahe aasta tagant tehakse ühisprojekte EMTA ooperistuudioga, mille käigus tuuakse lavale kas vokaalsümfooniline suurvorm või ooper. Kokku tuuakse aastas tuuakse publiku ette keskmiselt viis kava.

Pilet 22 / 16 €

Kontsert toimub koostöös ERSO ja Eesti Interpreetide Liiduga.