Eesti audiovisuaalne kunst valiti Euroopa parimate sekka

7.-10. detsembrini toimub Saksamaal, Karlsruhes rahvusvaheline tehnoloogia ja kunstifestival inSonic2017, kus osalevad audiovisuaalse loominguga Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia üliõpilased. Eesti tudengite tööd valiti välja 180 konkursile laekunud projekti seast üle maailma.

Festivali inSonic2017 korraldavad ühed maailma juhtivad kultuuriasutused: Kunsti- ja Meediakeskus ZKM (Saksamaa) ning Akustika/Muusika Uuringute ja Koordinatsiooni Instituut IRCAM (Prantsusmaa).

Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia audiovisuaalse kompositsiooni lektori Paolo Girol sõnul on festivalil osalemine hea võimalus saada osa rahvusvahelisest ideede- ja loomevahetusest. „Festivalil tulevad esitusele 6 audiovisuaalset kompositsiooni, mis seatakse üles installatsioonina pimedas black boxis, suurele poolkerakujulisele ekraanile ja surround helisüsteemiga. Et kõik külalised saaksid maksimaalse elamuse, on publiku arv ruumis piiratud,” kirjeldas Girol.

Eesti üliõpilaste audiovisuaalsetes töödes on kasutatud erinevaid instrumente, nii elektroonilisi kui ka klassikalisi, ning vorme nagu heli ja visuaal. Treiler EMTA üliõpilaste töödest: https://vimeo.com/238287462

Festivali raames esitlevad rahvusvahelise publiku ees oma töid EMTA üliõpilased Markus Robam, Robi Jõeleht, Sander Tuvikene, Johanna Kivimägi ja Valentin Siltšenko, Einike Leppik ja Anna-Margret Noorhani.

Audiovisuaalne kompositsioon on üks neljast Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia kompositsiooniosakonna erialast. Lisaks muusikale pakub see eriala võimalusi uurida ja avastada visuaalset kunsti ning laiendada oma heliloomet ka struktureeritud visuaalina.

 

Foto: Mait Jüriado